Szolgáltatásaink
Fülplasztika

Fülplasztika, fülcimpa plasztika

A fül vagy a fülcimpa alaki rendellenességei a gúnyolódások örök és kifogyhatatlan forrásai.
Egy fülplasztika vagy fülcimpa plasztika könnyen segíthet, segítségével a fül esztétikus szép formát nyer.

Elálló fül

A műtét helyi érzéstelenítésben, az injekciózás minimális kellemetlenségét leszámítva fájdalommentesen végezhető (kívánságra természetesen felületes vagy mély altatásban is!)
A metszés a fül mögött, nem látható helyen van, ritkán a fülkagyló elülső felszínén a fül természetes hajlatában, ugyancsak rejtett helyen. A műtét során a fül alakjának kívánt korrekcióját a fülkagyló- porc és esetleg bőr egy részének eltávolításával, ill. szükség szerint a porc újraformálásával, fölötte a bőrseb zárásával és ezen új forma rögzítésével érjük el.
Műtét után, a felhelyezett kötéssel, helyi érzéstelenítés esetén haza lehet menni, altatás esetén 4 órát a Klinikán szükséges tölteni. A kötés eltávolítása 7-10 nap múlva esedékes, ekkor történik a varratszedés is.
A kötés eltávolítása után még 6 hétig éjszakára a füleket le kell kötni, hidegtől ajánlatos óvni. Mindenféle traumától (pl. olyan sportok űzése, melynek során a fülkagylót erőbehatás érheti) óvni kell 2 hónapig.

Fülkisebbítés

A zavaróan nagy méretű füleket hasonlóan szép eredménnyel tudjuk megkisebbíteni. A hegek hosszú távon alig láthatóak, mivel nagyon finomak, nem feltűnőek. A metszésvezetés attól függ, hogy a fülkagyló mely részét szükséges változtatni. Az érzéstelenítés, a műtét tartama és a gyógyulási folyamat hasonló az elálló fül korrekciónál leírtakhoz.

Fülcimpa plasztika

Néha csak a fülcimpák zavaróak. Ilyenkor önálló fülcimpa korrekcióval segítünk. Elálló fülcimpáknál elég csupán a hátsó felszínen metszést ejteni. Azonban a fülcimpa kisebbítés, vagy a kitágult fülbevalólyukak korrekciója is csak alig látható, nem feltűnő hegeket hagy hátra. A fülcimpa korrekció után a klinika problémamentesen elhagyható.

A varratokat 7-10 nap múlva távolítjuk el.

Bejelentkezés
 
Adatkezelési nyilatkozat - © Copyright - Medica Bellissima
e-Communication