Lézeres bőrgyógyászat

Invazív lézeres bőrfiatalítás és bőrmegújítás FRAKCIONÁLT LÉZERREL

A bőr öregedése egy komplex biológiai folyamat. Mind genetikus, mind környezeti tényezők (napfény, ultraibolya sugarak, szél, meleg, hideg, egészségtelen táplálkozás, alkohol- és nikotinfogyasztás, különböző betegségek) jelentős szerepet játszanak benne. A genetikát természetesen nem tudjuk befolyásolni, de a környezeti tényezők ellen sokat tehetünk, mivel ezek hozzájárulnak a kollagén- és rugalmas rostok elvesztéséhez. Ezáltal a bőr vékonyabb, rugalmatlanabb lesz, ráncok, redők képződnek. A bőr alatti zsírszövet elvékonyodik, a bőr lazábbá-, nem kellően tömötté-kitöltötté válik. A csökkenő faggyúmirigy-aktivitás miatt kevesebb zsír termelődik, a bőr elveszti rugalmasságát és regeneráció-képességét. A bőr szárazzá válik, hyaluronsav-tartalma csökken, ennek következtében a víztartalma és a feszessége kisebb lesz.

A bőr megújul és megfiatalodik

A ráncok, akne okozta hegek és más nagy felületen jelentkező bőrelváltozások invazív lézerkezelését egy frakcionált CO2 lézerrel végezzük. Ennél a különleges lézernél a lézersugarak oszlopszerűen a mélybe hatolnak, a sugárkárosodott oszlopokat nem károsodott bőr veszi körül, ami a gyógyulási folyamatot gyorsítja. Eközben az öreg és károsodott kollagén rostok felszívódnak, az egészségesek ezzel szemben összehúzódnak. A regenerációs képesség serkentése kollagén újraképződéshez, ezáltal a bőr megfiatalodásáhozvezet.

A kezelés vagy helyi érzéstelenítésben (helyi érzéstelenítő krém alkalmazásával), vagy altatásban végezhető. A kezelés után duzzanatok és bőrpír lép fel, a szalonképesség azonban már 10-14 nap múlva visszatérhet. Ezen időszak alatt nagyon fontos a bőrt a megfelelő krémekkel gondozni és legalább 6 hónapon át hatásos napfény elleni védelmet alkalmazni.

A lézeres bőrfiatalítás eredménye

A bőr a lézeres bőrmegújító kezelés után évekkel fiatalabbnak néz ki, minősége lényegesen jobb lesz. Az eredmény évekig tart.


Lézeres eljárásaink

Az idő múlásával a bőr kollagén tartalma csökken, így az veszít rugalmasságából, megereszkedik, ráncosodik. Ebben szerepet játszik a káros környezeti hatás, mint például az UV sugárzás.

A bőr általános öregedésének jeleit elsősorban a napfény UV sugarainak a bőr szerkezeti részeire, a kollagén- és elasztikus rostokra gyakorolt káros hatásai okozzák. A külső megjelenés azonban genetikai és egyéb belső tényezőktől is függ, mint pl. betegséggel kapcsolatos folyamatok ( rosacea ) és a bőr rugalmasságának az öregedéssel együtt járó csökkenése.

Napjaink aktív életstílusa olyan gyors eljárásokat kíván, melyeknél nincs szükség a napi tevékenységek szüneteltetésére.

A páciensek igényeit figyelembe véve a felgyorsult technikai fejlődés eredményeként egyre újabb és tökéletesebb módszerekkel találkozhatunk, mint például a LÉZER.

A lézertechnológia napjainkban az orvostudomány egyik legmodernebb irányvonalát képviseli. Magyarországon is elterjedtek a különféle intenzív, széles spektrumú fényt kibocsátó IPL(Intenzív Villanó Fény) eszközök és a koherens fényt kibocsátó lézerek. Az egyes esztétikai klinikákon, kozmetológiai rendelőkben, szépségszalonokban alkalmazott berendezések között azonban igen nagy minőségi különbségek tapasztalhatók, kezelések előtt tájékozodni kell a berendezésk hatékonyságáról*.

*Fontos megjegyezni, hogy az olcsó, távol-keleti berendezések gyakran okoznak heget a megbízhatatlan energialeadás és a környező szövetek felforrósítása miatt.

Klinikánk a legkorszerűbb lézerberendezéseket alkalmazza, melyek a legelterjedtebb és legsokoldalúbb lézerek.

Letöltések

Lézerberendezések

Q-PLUS Sorozat

A CO2 megoldás a bőrfiatalításért

Bejelentkezés
 
Adatkezelési nyilatkozat - © Copyright - Medica Bellissima
e-Communication