Szolgáltatásaink
Mellműtétek

Mellplasztika után: mit tegyünk a gyors gyógyulásért?

Eljött a perc, amire vártál, túl vagy a mellplasztikán, de a gyógyulás folyamata még előtted áll. Legyen szó mellfelvarrásról, mellnagyobbításról vagy mellkisebbítésről, fontos tudnod, hogy a plasztikai műtét utánra való felkészülés legalább olyan fontos, mint magára a műtétre való felkészülés.

A mellműtétet követően mindenki máshogy éli meg a regenerálódás folyamatát és máshogy reagál a fájdalomra. A hirtelen helyzetváltozás következményeként kialakuló feszülés, fájdalom és a panaszok természetesek, de mindenki máshogy éli meg. Akármilyen nehéz is, a várt eredmény eléréséhez türelmesnek kell lenni és fontos, hogy betartsuk a plasztikát végző sebész utasításait és tanácsait.

Koncentrált figyelemmel kell óvni magunkat!

Az első hetekben minden mozdulatunkat kontrollálnunk kell, óvakodjunk a hirtelen mozdulatoktól. A felépülés első napjaiban folyamatosan figyelni kell a testhőmérsékletet is. Az enyhe hőemelkedés a műtét természetes velejárója, azonban a láz gyulladást jelenthet.

A mellplasztika után érdemes megkérnünk valakit, hogy pár napig legyen segítségünkre a mindennapi teendők ellátását illetően. Megnyugtató, ha van a közelben egy segítő kéz, akire számíthatunk még akkor is, ha elég erősnek érezzük magunkat. Mint minden sebészeti beavatkozás után, a mellplasztika után is ajánlott 2-3 hét hamisítatlan pihenés.

De mire is kell figyelnünk a lábadozás időszaka alatt?

Mivel a plasztikai műtét után a testünk sok folyadékot veszít, pótolnunk kell azt, sok vizet, ásványvizet igyunk, és gyümölcsleveket is fogyaszthatunk, de kerüljük a szénsavas üdítőket, ahogy a nehéz ételeket is. Kövessük a kevesebb néha több elvet és könnyen emészthető ételeket válasszunk, hiszen a legyengült szervezetnek minden megterhelőbb.

A 2-3 hetes felépülés után fokozatosan visszatérhetünk régi szokásainkhoz, azonban ebben az időszakban lehetőleg kerüljük a fizikai megterhelést és azokat a mindennapi mozdulatokat, amik terhelhetik a mell- és karizmokat, úgymint a hajmosás (egyedül), emelés, hajlás, cipekedés, hason fekvés, autóvezetés.

A műtét után hónapokig kerüljük a közvetlen napfényt, a szoláriumot, a szaunát, a gőzkabint, mert ezek befolyásolhatják a sebgyógyulást. Legalább a gyógyulási időszakban felejtsük el a dohányzást, bármilyen nehéz is.

A mellplasztika után nagyon fontos (elengedhetetlen) a megfelelő kompressziós melltartó viselése, ami nagyban befolyásolja a várt eredményt, és amit a műtét után számított kb. 4-6 hétig viselni kell.

Ami a továbbiakat illeti: mivel a műtét után a mell és a heg még hónapokon át gyógyul, nem ajánlott merevítős melltartót hordani, hiszen az irritálhatja mind a mellet, mind pedig a heget.

Felmerül a kérdés, hogy mellnagyobbítás után kell-e egyáltalán melltartót hordanunk? Mivel a mell kötőszövet, az idő múlásával megereszkedhet, veszthet feszességéből,- akkor is, ha mellimplantátum van benne- ezért ajánlott, hogy mellplasztika után is megfelelő melltartót hordjunk.

A LIPOELASTIC különböző kompressziós melltartói hónapokon át a lehető legnagyobb biztonságot és kényelmet nyújtják, a gyógyulást követően a sportoláshoz is a legalkalmasabb, legkomfortosabb viseletet biztosítják a megújult hétköznapok során.

Tehát a melltartó tartson, de ne legyen túl szoros, ne vágjon be, legyen kényelmes, de ne túl laza. Ha ideális a melltartónk, észre sem vesszük, hogy viseljük.

www.lipoelastic.hu

Bejelentkezés
 
Adatkezelési nyilatkozat - © Copyright - Medica Bellissima
e-Communication