Sebészeti Kompresszios ruhák

Testkontúr műtétek:

A zsírleszívás, mint plasztikai sebészeti beavatkozás több évtizedes múlttal rendelkezik. A világon több millió ilyen beavatkozást végeztek már el. Mint ismeretes a zsírszívás nem a fogyókúrát helyettesíti, hanem a meglévő alkati sajátosságokból adódó plusz zsírpárnák megszüntetésére, korrekciójára szolgál.
A különböző testtájakon helyileg felszaporodott zsírszövet kontúreltérést okoz, és ez esztétikai valamint pszichés panaszokhoz vezethet. Bár általában kisebb mennyiségű zsírszövet lokális lerakódásáról van szó, bizonyos testtájakon (pl. a has köldök alatti területe, a csípők, a comb külső része stb. ) szinte lehetetlen ettől a feleslegtől megszabadulni fogyókúra vagy torna által. Ebben az esetben javasolt a zsírleszívás műtétje, ami a páciensnek nem tetsző arányok megváltoztatására szolgál a bőr alatti zsírszövet vastagságának csökkentésével. Mivel a műtét lényege a testarányok és kontúr változtatása a zsírsejtek mennyiségének a csökkentésével, az eredmény hosszan tartó.
Beavatkozás után a műtéti sebfelszínnek megfelelően duzzanat, folyadékgyülem képződése, bevérzés fordulhat elő. Ennek elkerülésére, valamint a bőr egyenletes letapadása érdekében az első néhány napon jegelés, valamint négy héten át speciális, a beteg által a beavatkozás előtt felpróbált LIPOELASTIC kompressziós ruha viselése szükséges 4-6 héten át. Az otthoni ápolás megszervezése, az utasítások betartása a páciensre hárul.
Mint említettük zsírleszívás esetén a műtéti sebfelszín viszonylag nagy területet jelent, ezért a műtéti megterhelés sem elhanyagolható. A beavatkozás megterheli a szervezetet, gyengébb, aluszékonyabb lesz a megszokottnál. Feküdni nem szükséges, de sok pihenésre van szükség néhány napig. A beavatkozást követően az érintett területen duzzanat, helyi fájdalom, nyomásérzékenység, bőralatti bevérzés jelentkezhet. A fájdalom általában néhány napig tart, egyszerű fájdalomcsillapító használatával uralható. A kialakult duzzanat, esetleg véraláfutás felszívódásához néhány hét szükséges, ez azonban nem jár fájdalommal, csak kék-zöld-sárga elszíneződést okoz. A fent leírtakból következik, hogy a végleges formát csak általában 6-8 héttel a zsírleszívás után nyerjük el. A műtétnél kialakított forma megőrzéséhez a rendkívüli kényelmet nyújtó, LIPOELASTIC kompressziós ruhák viselése elengedhetetlen.

Mellműtét után:

Mellplasztika után: mit tegyünk a gyors gyógyulásért?

Eljött a perc, amire vártál, túl vagy a mellplasztikán, de a gyógyulás folyamata még előtted áll. Legyen szó mellfelvarrásról, mellnagyobbításról vagy mellkisebbítésről, fontos tudnod, hogy a plasztikai műtét utánra való felkészülés legalább olyan fontos, mint magára a műtétre való felkészülés.
A mellműtétet követően mindenki máshogy éli meg a regenerálódás folyamatát és máshogy reagál a fájdalomra. A hirtelen helyzetváltozás következményeként kialakuló feszülés, fájdalom és a panaszok természetesek, de mindenki máshogy éli meg. Akármilyen nehéz is, a várt eredmény eléréséhez türelmesnek kell lenni és fontos, hogy betartsuk a plasztikát végző sebész utasításait és tanácsait. Koncentrált figyelemmel kell óvni magunkat! Az első hetekben minden mozdulatunkat kontrollálnunk kell, óvakodjunk a hirtelen mozdulatoktól. A felépülés első napjaiban folyamatosan figyelni kell a testhőmérsékletet is. Az enyhe hőemelkedés a műtét természetes velejárója, azonban a láz gyulladást jelenthet.
A mellplasztika után érdemes megkérnünk valakit, hogy pár napig legyen segítségünkre a mindennapi teendők ellátását illetően. Megnyugtató, ha van a közelben egy segítő kéz, akire számíthatunk még akkor is, ha elég erősnek érezzük magunkat. Mint minden sebészeti beavatkozás után, a mellplasztika után is ajánlott 2-3 hét hamisítatlan pihenés. A regenerálódás érdekében fontos időt hagynunk magunknak. Ezt az időt fordítsuk a megújulásra és a felépülés utáni vidámabb, önbizalomteljesebb jövőnk építésére. De mire is kell figyelnünk a lábadozás időszaka alatt? Mivel a plasztikai műtét után a testünk sok folyadékot veszít, pótolnunk kell azt, sok vizet, ásványvizet igyunk, és gyümölcsleveket is fogyaszthatunk, de kerüljük a szénsavas üdítőket, ahogy a nehéz ételeket is. Kövessük a kevesebb néha több elvet és könnyen emészthető ételeket válasszunk, hiszen a legyengült szervezetnek minden megterhelőbb. A 2-3 hetes felépülés után fokozatosan visszatérhetünk régi szokásainkhoz, azonban ebben az időszakban lehetőleg kerüljük a fizikai megterhelést és azokat a mindennapi mozdulatokat, amik terhelhetik a mell- és karizmokat, úgymint a hajmosás (egyedül), emelés, hajlás, cipekedés, hason fekvés, autóvezetés. A műtét után hónapokig kerüljük a közvetlen napfényt, a szoláriumot, a szaunát, a gőzkabint, mert ezek befolyásolhatják a sebgyógyulást. Legalább a gyógyulási időszakban felejtsük el a dohányzást, bármilyen nehéz is.
A mellplasztika után nagyon fontos (elengedhetetlen) a megfelelő kompressziós melltartó viselése, ami nagyban befolyásolja a várt eredményt, és amit a műtét után számított kb. 4-6 hétig viselni kell. Ami a továbbiakat illeti: mivel a műtét után a mell és a heg még hónapokon át gyógyul, nem ajánlott merevítős melltartót hordani, hiszen az irritálhatja mind a mellet, mind pedig a heget. Felmerül a kérdés, hogy mellnagyobbítás után kell-e egyáltalán melltartót hordanunk? Mivel a mell kötőszövet, az idő múlásával megereszkedhet, veszthet feszességéből,- akkor is, ha mellimplantátum van benne- ezért ajánlott, hogy mellplasztika után is megfelelő melltartót hordjunk. A LIPOELASTIC különböző kompressziós melltartói hónapokon át a lehető legnagyobb biztonságot és kényelmet nyújtják, a gyógyulást követően a sportoláshoz is a legalkalmasabb, legkomfortosabb viseletet biztosítják a megújult hétköznapok során. Tehát a melltartó tartson, de ne legyen túl szoros, ne vágjon be, legyen kényelmes, de ne túl laza. Ha ideális a melltartónk, észre sem vesszük, hogy viseljük.

A sebészi beavatkozás sikeréhez hozzájárul a jól megválasztott kompressziós melltartó.

Miért használj kompressziós melltartót?

  • minimálisra csökkenteni az ödéma és véraláfutás kialakulását,
  • javítani a vérkeringést,
  • kizárni a fertőzés veszélyt,
  • formálni a körvonalakat,
  • stabilizálni az implantátumot,
  • csökkenteni a fájdalom érzetet.

A Lipoelastic kompressziós melltartók ezeknek a feltételeknek maximálisan megfelel.

( Medica Bellissima Esztétikai klinikánál is megrendelhető, kérjen felvilágosítást.)

Kiválasztható: www.lipoelastic.hu


Bejelentkezés
 
Adatkezelési nyilatkozat - © Copyright - Medica Bellissima
e-Communication