Test tetoválás

Tetoválás eltávolítás:

A leghatékonyabb tetoválás eltávolító lézerrel dolgozunk. A Quantasystem Q Plus Ultra Light készülék különlegessége abban rejlik, hogy 3-féle, a tetoválások hatékony eltávolítása szempontjából ideális fényhullámhosszt alkalmaz, így a többszínű tetoválások is kezelhetőek.

Quanta System Q Plus C lézer

A Q-kapcsolt lézer rendszer lézer fénye a tetoválásban található festék színe szerint különbözőképpen nyelődik el, így egyféle lézer csak bizonyos színek esetén hatékony.

Ezért van szükség különböző fényhullámhosszra: a készülék a 1064 nm-es (nanométeres) Q-kapcsolt Nd:YAG lézerrel a fekete és sötétkék, az 532 nm-es Q-kapcsolt Nd:YAG lézerrel a vörös, viola, lila és sárga,

A Q Plus készülék előnye még a nagy teljesítmény finom beállítási lehetőségekkel, a nagy kezelési felület és a gyors ismétlési ráta, ami garantálja a rövid kezelési időt.

Milyen tetoválásokat lehet kezelni?

Eltávolíthatóak azok a tetoválások, melyeket megunt a viselője, vagy a tetoválás egy része, esetleg egésze nem esztétikus, s annak korrekcióját szeretné elvégeztetni. Minden olyan tetoválást el kell távolítani, mely gyulladásos reakciót, ekcémát okoz, vagy általános panaszokkal járó betegséget indít be (ennek megállapítása szakorvos feladata). Egy tetoválás lézeres kezelésre való reakcióját számos tényező befolyásolja. Ilyen a szín, a tetoválás mélysége, a beinjektált pigment mennyisége és kémiai összetétele, valamint a tetoválás módja: professzionális, vagy amatőr tetoválásról van-e szó. A fekete, vörös, sötétnarancs és sötétkék tetoválások általában gyorsan reagálnak a kezelésekre, míg a zöld, lila, barna, világos narancs és kék tetoválás esetében több kezelésre van szükség, A vékony bőrrétegekben levő tetoválófesték esetén (szemhéjtetoválás, szemöldöktetoválás, ajaktetoválás) csak finom beállításra képes nagy teljesítményű lézer használható biztonsággal.

Hogyan történik a kezelés és jár-e fájdalommal a tetoválás eltávolítás?

A lézer fénye a tetoválófesték szemcséiben nyelődik el, apró fragmentumokra bontva azt, majd az apró részecskék a nyirokkeringéssel távoznak a bőrből. Tehát a környező szövetek nem sérülnek, így minimális a hegképződés veszélye. (Fontos megjegyezni, hogy az olcsó, távol-keleti berendezések gyakran okoznak heget a megbízhatatlan energialeadás és a környező szövetek felforrósítása miatt.) A kezelés alatt minden egyes lövésnél pattogó hang hallatszik, s apró gumiszalag csapkodásához hasonló érzetet lehet tapasztalni. Nagyobb felület esetén lehetőség van helyi érzéstelenítő krém alkalmazására is.

Mennyi ideig tart a kezelés és hány kezelés szükséges?

A tetoválás eltávolítás mérettől függően 5-30 percet vehet igénybe, az ennél nagyobb területek csak több lépcsőben kezelhetőek a szervezet megterhelésének elkerülése végett. A kezelés után közvetlenül a kezelt terület kifehéredése mellett helyi duzzanat és enyhe égő érzet tapasztalható. A kifehéredés ¼ - 2 órán belül megszűnik, az égő érzet 1-2 napig is tarthat, melyet jégzselével, hűtéssel lehet csökkenteni. A tetoválás halványodása a kezelést követő 4-8 hét alatt figyelhető meg a tattoo típusától függően. A kezelések tehát 6-8 hetente történnek, a szervezetnek ugyanis ennyi időre van szüksége a széttört pigment részecskék eltávolítására. Az általunk alkalmazott 3-féle hullámhosszúságú lézerrel a legtöbb tetoválás eredményesen kezelhető, ha elegendő számú kezelést végzünk. Ez általában 6-10 kezelés, de szükség esetén több is lehet.

Mennyibe kerül a kezelés?

A kezelés díja a tetoválás méretétől függ, melyet a betegvizsgálat és konzultáció során határozunk meg. Összességében a tetoválás eltávolítás költsége a kezelések számától függ, amely csak az első kezelések után jósolható meg.

Milyen mellékhatások lehetnek, s kell-e otthoni ápolás?

Ödéma (duzzanat), égő érzés leggyakoribb, egyéb mellékhatások ritkák. A kezelt területet naponta többször antibiotikus krémmel kell vékonyan bekenni 10 napig, melyet kezelőorvosa ír fel az ön számára. A kezelt területet óvni kell a kiszáradástól, tusolni lehet, de óvja a túlzott feláztatástól. Enyhe gyulladásérzet és felületes hólyag előfordul, ez nem befolyásolja az eredményt, a bőrfelület két hét alatt gyógyul. A kezelt területet óvni kell a közvetlen napfénytől és egyéb UV sugárzástól, minimum 30-as faktorszámú fényvédővel.

Bejelentkezés
 
Adatkezelési nyilatkozat - © Copyright - Medica Bellissima
e-Communication