Szolgáltatásaink
Testkontúr

A testkontúr kezelés, mint plasztikai sebészeti beavatkozás több évtizedes múlttal rendelkezik. A világon több millió ilyen beavatkozást végeztek már el. Mint ismeretes a zsírszívás nem a fogyókúrát helyettesíti, hanem a meglévő alkati sajátosságokból adódó plusz zsírpárnák megszüntetésére, korrekciójára szolgál.

A különböző testtájakon helyileg felszaporodott zsírszövet kontúreltérést okoz, és ez esztétikai valamint pszichés panaszokhoz vezethet. Bár általában kisebb mennyiségű zsírszövet lokális lerakódásáról van szó, bizonyos testtájakon (pl. a has köldök alatti területe, a csípők, a comb külső része stb. ) szinte lehetetlen ettől a feleslegtől megszabadulni fogyókúra vagy torna által. Ebben az esetben javasolt a zsírleszívás műtétje, ami a páciensnek nem tetsző arányok megváltoztatására szolgál a bőr alatti zsírszövet vastagságának csökkentésével.

Mivel a műtét lényege a testarányok és kontúr változtatása a zsírsejtek mennyiségének a csökkentésével, az eredmény hosszan tartó.
Beavatkozás után a műtéti sebfelszínnek megfelelően duzzanat, folyadékgyülem képződése, bevérzés fordulhat elő. Ennek elkerülésére, valamint a bőr egyenletes letapadása érdekében az első néhány napon jegelés, valamint négy héten át speciális, a beteg által a beavatkozás előtt felpróbált LIPOELASTIC kompressziós ruha viselése szükséges 4-6 héten át. Az otthoni ápolás megszervezése, az utasítások betartása a páciensre hárul.

Mint említettük zsírleszívás esetén a műtéti sebfelszín viszonylag nagy területet jelent, ezért a műtéti megterhelés sem elhanyagolható. A beavatkozás megterheli a szervezetet, gyengébb, aluszékonyabb lesz a megszokottnál. Feküdni nem szükséges, de sok pihenésre van szükség néhány napig. A beavatkozást követően az érintett területen duzzanat, helyi fájdalom, nyomásérzékenység, bőralatti bevérzés jelentkezhet. A fájdalom általában néhány napig tart, egyszerű fájdalomcsillapító használatával uralható.

A kialakult duzzanat, esetleg véraláfutás felszívódásához néhány hét szükséges, ez azonban nem jár fájdalommal, csak kék-zöld-sárga elszíneződést okoz. A fent leírtakból következik, hogy a végleges formát csak általában 6-8 héttel a zsírleszívás után nyerjük el.

A műtétnél kialakított forma megőrzéséhez a rendkívüli kényelmet nyújtó, LIPOELASTIC
kompressziós ruhák viselése elengedhetetlen.

Bejelentkezés
 
Adatkezelési nyilatkozat - © Copyright - Medica Bellissima
e-Communication